Δραστηριότητες Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Δελτίο τύπου 02/10/2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε’ ΕΣΣΟ ΣΤΗΝ 124 ΠΒΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

 

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των κληρωτών της Ε’ ΕΣΣΟ που πραγματοποιήθηκε στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

 

«Σεβασμιότατε,

 

Κύριε Περιφερειάρχα,

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Κύριοι Εκπρόσωποι των λοιπών αρχών,

 

Κύριε Αρχηγέ της Πολεμικής Αεροπορίας,

 

Κύριε Διοικητά,

 

Κύριοι Υποδιοικητές,

 

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας εδώ στην πόλη της Τρίπολης για την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων σμηνιτών και στρατιωτών μας για την επίσημη ένταξη των στρατευμένων νέων στη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

 

Σμηνίτες και στρατιώτες,

 

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για εσάς και τις οικογένειές σας. Με τον όρκο που δώσατε πριν λίγο, ξεκινάει και επίσημα μία σημαντική περίοδος της ζωής σας, μια περίοδος προσφοράς στην Εθνική Άμυνα και τη χώρα μας.

 

Η κατάταξή σας στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνταγματική επιταγή και διαχρονικό κοινωνικό καθήκον. Συνάμα όμως αποτελεί και τιμή να υπηρετήσετε την πατρίδα, ιδιαίτερα σε μία περίοδο πολυσύνθετων οικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων για την πατρίδα μας.

 

Ορκιζόμενοι στα Ιερά και στα Όσια των προγόνων μας, όλων εκείνων που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, αναλαμβάνετε την ύψιστη υπόσχεση προς την πατρίδα. Καλείστε να υπηρετήσετε την υψηλή αποστολή των κλάδων στους οποίους καταταγήκατε και να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

 

Από σήμερα, μαζί με το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων καλείστε να φυλάξετε τις σύγχρονες Θερμοπύλες, άγρυπνοι φρουροί σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Στα νησιά μας, στις βραχονησίδες μας, στην παραμεθόριο, στα αεροδρόμια. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και για αυτό σας καλώ να δείξετε ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και ενεργό συμμετοχή στην εκπαίδευσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας. Εκμεταλλευτείτε τα όσα σας προσφέρονται, αποκτήστε δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία σας στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση η θητεία δεν αποτελεί φόβητρο αλλά ύψιστη υποχρέωση. Να αισθάνεστε υπερήφανοι καθ’ όλη τη διάρκειά της.

 

Όλοι μας, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, έχουμε επίγνωση και βαθιά συνείδηση της πραγματικότητας, των δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε και για αυτό αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση που είναι καθοριστική για τη διατήρηση του αξιόμαχου και του φρονήματος. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη χαλάρωση της πειθαρχίας, μιας στρατιωτικής αρετής, που δεν πρέπει να συγχέεται με τη στέρηση της ελευθερίας. Αντιθέτως αποτελεί απαραίτητο όρο της μαχητικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και της αποτρεπτικής ικανότητας.

 

Αγαπητοί γονείς και συγγενείς,

 

Να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας που θα αφιερώσουν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της πατρίδος και μαζί με εμάς να τα στηρίξετε κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα, ως μέρος του ελληνικού λαού, συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης του τόπου. Παρά τις σημαντικές περικοπές των προϋπολογισμών τους δεν έχει καμφθεί το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε έχει υποβαθμιστεί η μαχητική ισχύς του εθνικού αμυντικού μας συστήματος.

 

Αντίθετα, ακόμα και σήμερα η Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον ρευστότητας, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Μία χώρα που εργάζεται συστηματικά για να εδραιώσει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

 

Με βασικό άξονα τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και ασφάλειας, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία προωθούμε σημαντικές μεταβολές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σκοπό την ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση, τη βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων και την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν.

 

Η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών απαιτεί τη συνεισφορά του καθενός, όπως γινόταν και κατά το παρελθόν σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα, με νικηφόρο αποτέλεσμα. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, παρά τις δυσκολίες. Θα αναδεχθούμε νικητές. Να είστε βέβαιοι ότι οι προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα στεφθούν με επιτυχία.

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Σμηνίτες και στρατιώτες,

 

Θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία και προκοπή, καλή προσαρμογή και επιτυχία στη στρατιωτική σας θητεία. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να είστε ασφαλείς και αυτή η θητεία να σας μείνει αλησμόνητη. Εύχομαι να έχετε την προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού και των Προστατών μας Αγίων, των Ταξιαρχών που προστατεύουν την Πολεμική μας Αεροπορία και του Αγίου Γεωργίου προστάτη του Στρατού Ξηράς. Να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε κοντά σας σε κάθε στιγμή της θητείας σας τόσο οι Διοικητές σας και οι εκπαιδευτές σας όσο και η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, με την ευλογία της Εκκλησίας.

 

Καλή θητεία και καλή δύναμη».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform