Δραστηριότητες Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Δελτίο τύπου 04/05/2015

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ι.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

 

 

 

«Κατ’ αρχήν, ελάτε να το παραλάβετε το έγγραφο που ζητάτε. Είναι απόρρητο, όμως. Θα λάβετε γνώση, αλλά μην το ξαναδούμε πρωτοσέλιδο, όπως είδαμε τα Πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλισμών, κάτι για το οποίο, κύριε Πρόεδρε, εγώ ζητώ να γίνει έρευνα, διότι 22 χρόνια στο Κοινοβούλιο, από της συστάσεως της Επιτροπής Εξοπλισμών, είναι η πρώτη φορά που διαρρέουν Πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλισμών, χωρίς να τα έχει πάρει κανείς από τους Βουλευτές.

 

Η Επιτροπή Εξοπλισμών κάνει απόρρητη συζήτηση και εδώ είδαμε σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας τα Πρακτικά συζήτησης. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου, παρ’ ότι και Πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής, Πρακτικά. Αυτό σημαίνει ότι κάποια συμφέροντα μοιράζουν πολύ χρήμα, για να πάρουν χαρτιά.

 

Όσον αφορά αυτά που μου είπατε για το 2009, γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Μεϊμαράκη γιατί δεν τα πήρε; Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν Υπουργός Άμυνας. Για ποιο λόγο δεν τα πήρε με το πρόγραμμα του 2009 τα καινούργια αεροπλάνα; Για ποιο λόγο καθήλωσαν το 2009 τα Ρ-3, για να πάρουν τα καινούργια αεροπλάνα και τι τελικά τους σταμάτησε;

 

Εάν εδώ, λοιπόν, μπούμε σε διαφωνίες αυτή τη στιγμή για το ποιος θα γίνει Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, εάν ο κ. Δένδιας πρέπει να χτυπηθεί από τα μέσα, εάν ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να ενταχθεί από τα μέσα ή από τα έξω, εγώ σε αυτή τη λογική δεν θα μπω, αλλά θα σας πω ότι εμείς ακολουθούμε τις προτάσεις του Πολεμικού Ναυτικού και όχι των αντιπροσώπων.

 

Γιατί δεν σας κάνει και κάτι άλλο εντύπωση; Εγώ χαίρομαι που είστε ένας νέος Βουλευτής που αναλάβατε τον τομέα της Άμυνας. Τα 84 δισεκατομμύρια των προγραμμάτων από το 1998 μέχρι το 2003, των γερμανικών προγραμμάτων, κανέναν δεν ενδιέφεραν σε αυτήν την Αίθουσα; Τα υποβρύχια που έγερναν, τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που έπαιρναν για να ανοίξουν την Pirelli - ο κ. Λιακουνάκος πήρε 68 εκατομμύρια, για να ανοίξει εργοστάσιο για να δουλέψουν Έλληνες στην Pirelli, 68 εκατομμύρια ευρώ, στην Εισαγγελέα, την κ. Ράϊκου, είναι η υπόθεση - όλα τα προγράμματα, για τα οποία απεδείχθη στη Γερμανία ότι υπάρχουν δωροδοκίες και πληρώνουν 30, 32 και 37 εκατομμύρια αποζημιώσεις, δεν ενδιαφέρουν τη Νέα Δημοκρατία; Απόλυτη προστασία στο ΠΑΣΟΚ;

 

Αρχίζετε να ρωτάτε για πρόγραμμα το οποίο εσείς υπογράψατε; Ο Πρωθυπουργός σας το υπέγραψε, ο Αρχηγός σας.

 

Η απάντηση, λοιπόν, είναι ξεκάθαρη: Το 2009 κάποιοι καθήλωσαν τα αεροσκάφη, για να πάρουν καινούργια παραγγελία. Όμως, δεν πήραν την παραγγελία, γιατί θα πήγαιναν όλοι μέσα.

 

Διότι καθήλωσαν αεροσκάφη όπου υπήρχαν 50 εκατομμύρια ανταλλακτικά, κι όπου ήταν εκπαιδευμένο το προσωπικό, τα οποία αν αναβαθμίζονταν τότε, θα είχατε δίκιο, θα πληρώναμε 120-130 εκατομμύρια δολάρια και όχι 500 ή 350, που τελικά βγαίνει. Αλλά κάποιοι ήθελαν να πάρουν τα αεροσκάφη από τα οποία από 250 εκατομμύρια που θα είχαν τα καινούρια, με το 20% που υπολογίζεται στο 80%, δηλαδή 20% είναι η αξία κτήσεως και 80% το «καπέλο» που έρχεται μετά, για την εκπαίδευση, για τα ανταλλακτικά και τα υπόλοιπα, κάποιοι μεσάζοντες θα είχαν βγάλει μεγάλες προμήθειες.

 

Η απάντηση είναι, λοιπόν, ότι εμείς, κ. Κεφαλογιάννη, ακολουθούμε αυτά που εισηγείται το Πολεμικό Ναυτικό. Τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να τα λύσετε μεταξύ σας.

 

Όσον αφορά τον κ. Ταφύλλη: ο κ. Ταφύλλης, ο Γενικός Γραμματέας, είναι υπεύθυνος μόνο για το πολιτικό προσωπικό. Δεν υπογράφει κανένα έγγραφο που αφορά προμήθειες. Επιλέξατε να τον χτυπήσετε. Γιατί; Γιατί εργαζόταν - λέει - σε υποκατασκευαστική της LOCKHEED. Μα, η ίδια η LOCKHEED την εταιρεία στην οποία φέρεται ότι εργαζόταν ο κ. Ταφύλλης, που ασχολείται με το πολιτικό προσωπικό, είχε απορρίψει. Και εν συνεχεία επαναλαμβάνετε ένα δημοσίευμα για το οποίο έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ότι εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία εξοπλισμών. Ο κ. Ταφύλλης δούλευε επίσημα στο ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια.

 

Ας αφήσουμε, λοιπόν, την λάσπη στον ανεμιστήρα. Ας ανοίξουμε τα προγράμματα να τα δείτε πραγματικά και ας μην κατηγορείτε συναδέλφους σας της Νέας Δημοκρατίας που τέλεσαν Υπουργοί. Ελάτε μαζί και σας δίνω το λόγο μου ότι έχω να σας ενημερώσω για τόσα προγράμματα που έχει πάρει η κ. Ράϊκου για τα οποία μπορούμε να μιλάμε για ώρες εδώ και ότι θα πάνε πολλοί φυλακή. Αυτό σας το υπόσχομαι.

 

Από τα 84 δισεκατομμύρια ξέρετε πόσα πληρώσαμε από το 2010 μέχρι το 2015, τα «σπασμένα» της Κυβέρνησης Σημίτη; Πληρώσαμε 30 δισεκατομμύρια εν μέσω κρίσεως. Πληρώνουμε για τις συμβάσεις τις οποίες κάποτε απ’ αυτά τα έδρανα ως Νέα Δημοκρατία και ως Αντιπολίτευση εγώ κατήγγειλα και πήγα κατηγορούμενος με αγωγές, με μηνύσεις. Ξέρετε πόσες μου έχει κάνει ο κ. Τσοχατζόπουλος;

 

Ξέρετε όλοι αυτοί που βρίσκονται στον Κορυδαλλό όταν μίλαγα για τα υποβρύχια, πόσο με είχαν απέναντι; Ξέρετε όταν μιλάγαμε τότε για τα ΑΩ, τα «μαϊμού» ΑΩ, τα οποία πλήρωσε ο ελληνικός λαός, πως ήμασταν στη γωνία; Τώρα έρχεται η δικαίωση. Και αντί εσείς τώρα να βγείτε μπροστά και να πάρετε το λόγο και να δικαιωθεί η Νέα Δημοκρατία - αν θέλετε - γι’ αυτά που έλεγε τότε, έρχεστε τώρα και γίνεστε συνέταιροι του ΠΑΣΟΚ. Αμάν, αν πιάσουμε το όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου είναι λες και πιάσαμε τα ιερά της παρατάξεως!

 

Ελάτε να ακολουθήσετε το δρόμο αυτό του δικαίου, αυτού του αγώνα που έκανε κάποτε η Νέα Δημοκρατία πριν γίνει συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα, μην έχετε αμφιβολίες. Καλώς ο κ. Δένδιας ακολούθησε την πρόταση του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform